Hot hot hot


Nu har äntligen värmen slagit till hur gött som helst!
Har blivit mycket fotboll både med skolan och Södra.
I onsdags så spelade vi derby hemma mot Hånger. Vi vann med 2-0 och är fortfarande obesegrade. Får inte mycket speltid just nu, men med tanke på hur dem spelar som jag konkurrerar med så kan jag inte klaga över det, men surt givetvis.
Något riktigt tråkigt som hände under matchen vid sidan om planen var att en hund blev biten av en annan hund så att ögat hängde ut. Så den stackars hunden fick dem åka iväg med. Fy vilket skrik den gav ifrån sig alltså…

Det har länge snackats om vilka som är bäst på skolan på fotboll mellan Allmäna och FLU (fritidsledarna). Så efter ett år av snack så anordnade vi en match lagen i mellan. Vi spelade på Gröndals konstgräs 2*30 min och stundtals gick det hett till!
Var en ganska jämn match där vi hade 3 ramträffar i första halvlek. Två av dessa sköt jag och ena gången fick jag till ett grymt skott som tog i kryssribban och studsade tillbaka nästan till halvplan. Med någon minut kvar innan paus så spelade vi oss fram via kanten innan jag lurade bort ytterbacken och gick in och sköt 1-0.
I andra så var det fortsatt jämnt och dem kvitterade till 1-1 efter 20 min. Vi började pressa mer och mer och fick tillslut in 2-1 efter bra spel och en snygg klack av Robin. Sista minuten gör vi 3-1 då Ywui hade lite lekstuga i straffområdet. Skön seger och FLUarna får det tufft resten av skoltiden ;p

På fredag morgon ska vi ha en friluftsdag för en massa femteklassare vid Prostsjön och jag hoppas vädret är med oss annars kan det bli riktigt surt haha.
Snart är skolan slut och det känns riktigt skönt för i ärlighetens namn så har detta kännts som ett glidarår och jag vill ha en riktig utmaning nu. Tråkigt dock att man kommer skiljas från alla vänner man skaffat sig från hela landet. Vi har ju allas lilla plutt/offer/bank/underhållare Peter, baskettokiga skåningen Isabelle, hockeyjätten från Mora Emil, Piff o puff (Dennis o Chaterine), yrvädret/kaninen/mannen Ywui och en jäkla massa mer som man kommer att sakna.

För övrigt så har jag funderat jäkligt mycket på senaste tiden om familjen allas respektive och allt detta förbannade bråk som hela tiden återkommer. Är så trött på skiten att jag skulle kunna spy!
Att pengar gör att man bråkar är en sak och att man kan vara arg på det. Men att öppet kritisera varandra fram och tillbaka om hur man uppfostrar sina barn eller hur man hanterar jobbiga situationer på olika sätt är något som gör mig både ledsen och besviken. Att hålla sina tankar för sig själv är ibland inte dumt… Vidare funderar jag på om någon av oss överhuvudtaget har gjort ett enda ordentligt försök att lösa problemen och tvisterna!? Tror faktiskt inget mer än något halvhjärtat som knappt kan kallas försök har gjorts. I min utopi så slutar alla snacka skit om varandra, anstränger sig mer för att träffas vid tillfällen då vi alla kan umgås, gör upp en långsiktig avbetalningsplan med ett litet belopp varje månad och sedan förlåter alla allt en gång för alla och så går vi vidare.
Jag kan börja med att be Camilla om ursäkt för att jag inte gratulerat henne och Robbin till att dem ska ha barn. Även om jag tycker det är taskig tajming så är det som det är och ett barn som är på väg är givetvis något helt underbart som inte är så lätt alla gånger att kunna få. Detta har vi ju fått erfarenhet av de senaste åren.
Bråk mår ingen bra av och jag hoppas det finns en önskan om att kunna lösa allt. För ibland känns det som att folk hellre vill bråka mer än att försöka lägga allt bakom sig. Vi kan ju allihop se till oss själva och se vad vi kan förbättra och sen tar vi det vidare därifrån.

See yaa suckers

8 kommentarer

 1. Comment by Therese on 21 maj 2010 6:44

  Kunde inte sagt det bättre själv, allt jäkla kiv och tjafs är så förbannat tråkigt och det handlar om familj som man i grund och botten älskar och bör hålla nära..

 2. Comment by Kent on 21 maj 2010 7:28

  Håller med om att det hade varit bättre att lösa allt en gång för alla, men det går ju inte när alla tycker en sak men är för fega för att säga det till personerna det gäller. Då är det ju väldigt mycket bättre att låta en ta skulden för det och sen vara tyst och låtsas som att det regnar.

  Ta det nu inte som att jag kritiserar alla andra, för jag har själv hållt tyst om mycket för att inte skapa mer bråk.

 3. Comment by Robert on 21 maj 2010 11:32

  Den stora skillnaden i det hela är att många tycker det är jäkligt jobbigt och synd det som händer. Man blir besviken på människor man älskar och pratar om det. Men att gå från det till rent hat och förrakt är det som skiljer situationen från att vara gnabb till att bli mobbning och pajkastning på en väldigt låg nivå.
  jag säger att jag har nått gränsen där vi måste göra något och det hoppas jag andra också är.

 4. Comment by Kent on 21 maj 2010 11:49

  Ja som sagt jag ser gärna en lösning på det.
  Samla alla syskon och mor och far på ett ställe så skriker vi av oss och ventilerar ordentligt en dag.
  Sedan kramas vi och glömmer allt.

  Detta är min lösning på det om alla bara är beredda på att stå för det dom tycker och tänker så att ingen fortsätter att ha åsikter bakom ryggen på folk.

  Jag tycker inte det är så jobbigt som har hänt, däremot väldigt synd. Någon mobbing kan jag inte se att det har förekommit. Hårda ord och åsikter har uttryckts men alla har haft sin chans att försvara sig.

 5. Comment by Robert on 21 maj 2010 11:53

  Jag samlar gärna alla, men mor och far tycker jag inte ska behöva lyssna på skiten för det tror jag inte dem skulle orka.

 6. Comment by Kent on 21 maj 2010 12:58

  Finns nog en del som behöver ventileras där med…

 7. Comment by Camilla on 21 maj 2010 15:49

  Det är inget du behöver be om ursäkt för. Jag hade inte förväntat mig att någon skulle bli glad över beskedet, så det är något jag har räknat med. :P
  Men tack iallafall. :)

  Och sen det om ”familjedramat”, jag instämmer helt och hållet!
  Även om det bara är två parter som bråkar så kommer det till slut gå ut över andra också, vilket är väldigt synd.

 8. Comment by Johan on 28 maj 2010 22:45

  Mycket klokt!

  Tror ni skulle sätta er hela familjen och vädra ur utan oss ”utbölingar”.

  Behövs bara någon som samordnar det så alla kommer…

Comments RSS TrackBack Identifier URI

Lämna en kommentar


Lyssna på Robban så blir det bra! is proudly powered by WordPress and themed by Mukka-mu

Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu